Trainer / Coach

Na een succesvolle carrière als speler óók een succesvolle trainer geworden.

Trainer / Coach

Over Michel

Over Michel

Michel is op 22 augustus 1966 geboren in Amsterdam. Als 12 jarige komt hij in aanmerking voor één van de beste jeugdopleidingen van Nederland; die van AJAX. Hij doorloopt de hele jeugdopleiding en wordt regelmatig geselecteerd voor het Amsterdams Jeugdelftal en verschillende Jong Oranje teams waaronder het Nederlands UEFA Elftal. Na 2 jaar contractspeler te zijn geweest bij AJAX vervolgt Michel zijn carrière bij verschillende profclubs in Nederland. Bij o.a. Zwolle, Telstar, Cambuur, De Graafschap en vooral FC Emmen pikt hij regelmatig zijn doelpuntjes mee. Tevens speelde hij een jaar in Zwitserland bij Old Boys Basel.

FC Emmen

FC Emmen

De meest succesvolle periode kent Michel tijdens zijn jaren bij FC Emmen. In de totaal tien seizoenen die Michel bij FC Emmen speelt wordt hij 2x topscorer van de Eerste Divisie en wordt hij door zijn collega's tot 2 keer toe verkozen tot beste voetballer van de Eerste Divisie! In bijna 20 jaar Betaald Voetbal speelt hij meer dan 500 officiële wedstrijden en scoort daarin 250 doelpunten.

Trainerscarrière

Trainerscarrière

Na zijn lange Betaald Voetbalcarrière begint Michel zijn trainerscarrière bij OZC Ommen. Inmiddels heeft Michel zijn trainerslicentie UEFA PRO A gehaald en vertrekt na drie jaar Ommen naar VV Berkum uit Zwolle; uitkomend in de zaterdag Hoofdklasse. Met Berkum wordt direct in het eerste jaar deelname aan de Amstel-Cup bereikt en wint Berkum een periodetitel. In zijn eerste jaar Berkum wordt Michel door zijn collega-trainers gekozen tot trainer van het jaar! Na 3 seizoenen heeft Michel afscheid genomen van VV Berkum! Samen met spelers, begeleiding en bestuur van Berkum heeft Michel ervoor gezorgd dat Berkum is uitgegroeid tot een goede Hoofdklasser en staat de club stevig op de kaart van het zaterdag amateurvoetbal!

Nieuw Avontuur

Nieuw Avontuur

Na de succesvolle periode bij Berkum is DIO Groningen zijn nieuwe club als trainer. Na het elftal overgenomen te hebben tijdens de winterstop wordt DIO Groningen onder zijn leiding ongeslagen kampioen in de eerste klasse van het zondagvoetbal. Na de promotie naar de Hoofdklasse komt DIO Groningen al snel in de financiële problemen en is men genoodzaakt zich terug te trekken uit de Hoofdklasse. Na het terugtrekken van DIO doen de vrienden van Michel uit Lelystad al snel een beroep op hem om hun club, Unicum Lelystad, uit de brand te helpen. De club staat kansloos op de laatste plaats in de tweede klasse met slechts acht punten. De noodkreet van Unicum kan Michel niet weerstaan en hij begint aan een nieuw avontuur in Lelystad. Aan het eind van het seizoen staat Unicum boven de degradatiestreep, speelt geen nacompetitie, heeft 33 punten en wint bijna de derde periodetitel. Al met al een zeer geslaagd, gezellig en sportief geweldig half jaar bij Unicum Lelystad! Na het vertrek bij Dieze West is Michel nog altijd trainer van Unicum Lelystad! De trainingen van zijn Voetbalacademie verlopen zeer succesvol en hebben inmiddels honderden kinderen trainingen gehad van Michel en zijn trainersstaf. Inmiddels kunt u bij Van Oostrum Sportconsultancy ook terecht wanneer u op zoek bent naar een Personal Trainer. Onder het kopje Personal Training vindt u meer informatie.

Voorgaande Jaren

Voorgaande Jaren

Afgelopen seizoen (12/13) is Michel trainer/coach geweest van DETO Twenterand. Zijn ploeg speelde in de Zaterdag Topklasse; het hoogste amateurniveau van Nederland. Het werd een boeiend en leerzaam seizoen. Helaas afgesloten met degradatie! Desondanks is Michel ervan overtuigd dat de ervaring van spelen in de beste amateurcompetitie van het land een positieve invloed zal hebben op zijn spelers en uiteraard op hem zelf! Eind januari is de samenwerking met DETO, ondanks de fantastische samenwerking met de voltallige selectie, beëindigd!  
Samen met oud-ploeggenoot Edwin van Ankeren heeft Michel voor het seizoen 2014/2015 de selectie van Unicum Lelystad onder zijn hoede! Michel is, naast het hoofdtrainer van Unicum Lelystad, inmiddels ook aangesteld als hoofdtrainer van zondag 1e klasser Dieze West uit Zwolle. Na dik 2 maanden verantwoordelijk te zijn als hoofdtrainer van Dieze West is Michel met zijn ploeg kampioen geworden in de 1e klasse van het zondagvoetbal. Van de negen wedstrijden onder zijn leiding werd er 8 keer gewonnen en slechts 1 keer verloren. Het doelsaldo van 36 voor en slechts 8 tegen spreekt boekdelen! Het dikverdiende kampioenschap betekent tevens promotie naar de Hoofdklasse. Voor het eerst in de clubhistorie zal Dieze West uit Zwolle actief zijn in de Hoofdklasse.   Ook zijn de prestaties van Unicum Lelystad niet onopgemerkt gebleven. Samen met collega-trainer, en oud-ploeggenoot Edwin van Ankeren, heeft Michel Unicum naar de hoogste positie op de ranglijst ooit geleid. De vijfde plek op de ranglijst is de hoogste positie ooit behaald door het 1e elftal van de VV Unicum, een prestatie om trots op te zijn. Het bestuur van de VV Unicum is zeer te spreken over de samenwerking met Michel. De club (bestuurslid Dirk Jan Jannink) en Van Oostrum Sportconsultancy (Michel) zijn inmiddels een overeenkomst voor 3 jaar overeengekomen. Na het behalen van het kampioenschap met Dieze West heeft Michel namens Van Oostrum Sportconsultancy ook een overeenkomst voor een jaar met de nieuwbakken Hoofdklasser afgesloten. 

Michel van Oostrum Interview
Geïnterviewd na behalen Amstel-Cup met VV Berkum
Michel van Oostrum Duel
Uiterste concentratie tijdens Eindhoven - Emmen
Michel van Oostrum Trainer
Langs de lijn bij DETO Twenterand
Michel van Oostrum Coaching
Op de bank bij VV Berkum met Rein Reinders
Michel van Oostrum Interview
Michel geïnterviewd door Bert van Losser
Michel van Oostrum Duel
Kampioenschap 1e klasse met DIO
Michel van Oostrum Trainer
De trainersstaf van VV Unicum
Michel van Oostrum Coaching
De trainersstaf van VV Unicum
Michel van Oostrum met kampioensschaal
Michel met kampioensschaal
Michel van Oostrum met kampioensschaal
Michel
Michel van Oostrum FC Emmen
Michel in het DVHN
Michel tijdens een promofilmpje voor Footgolf!

Video's

Bekijk meerdere video's door hieronder op de knop te klikken!

Michel van Oostrum
Wil jij je echt verbeteren? Heb jij het gevoel stil te staan in je ontwikkeling? Heb jij ook genoeg van onpersoonlijke en onrealistische trainingen?
Neem meteen contact op